Haagse buschauffeur overvallen terwijl hij met pech langs de weg staat

DEN HAAG - Onderweg naar zijn eerste rit merkt een Haagse buschauffeur dat zijn bus niet harder dan 30 kilometer per uur rijdt. Hij stopt bij een halte om de bus te resetten. Op dat moment wordt hij overvallen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De 33-jarige chauffeur van Veolia vertrekt op woensdag 12 oktober even na 5.00 uur vanuit de remise aan de Telexstraat in Den Haag. Hij gaat richting Leiden, maar merkt al snel dat er iets mis is met de bus. Hij rijdt niet harder dan 30 kilometer per uur en de chauffeur besluit om te stoppen.
Hij zet zijn bus stil bij de halte van lijn 18 aan de Pletterijkade in Den Haag. Zijn chef heeft geadviseerd om de resetknop in te drukken en daarvoor loopt de chauffeur naar buiten. Als hij de knop heeft ingedrukt, is de stroom even van de bus. Daardoor blijft de deur open staan en neemt ook de camera in de bus niets op.

Overval

Terwijl de chauffeur bezig is om de boordcomputer opnieuw in te stellen, staat er ineens een man naast hem. Hij is in het donker gekleed en heeft een scherp voorwerp bij zich, dat hij tegen de wang van de chauffeur drukt. De overvaller wil al zijn geld en spullen hebben.
Het slachtoffer wil zijn rugtas pakken, maar de dader grist hem uit zijn handen en rent de bus uit. Hij vlucht richting de kruising van de Pletterijkade en de Uilebomen. Daar staat een fiets klaar en daarmee rijdt hij weg richting het Spui.

Wisselgeld en buskaartjes

In de tas van de chauffeur zat zijn eten voor die dag, maar ook een hoeveelheid wisselgeld en een stapel buskaartjes. De dader heeft daar helemaal niets aan, omdat die alleen worden verkocht in de bus en ongeldig zijn zonder stempel die de bestuurder pas zet nadat het kaartje is verkocht.
Mogelijk heeft u die buskaartjes na 12 oktober nog ergens gezien of zijn ze u te koop aangeboden. Ook de tas van de chauffeur is nog niet gevonden. Het is een zwarte rugtas met grijze strepen. Mogelijk heeft u zo’n tas ergens gevonden.

Signalement overvaller

Omdat de bus werd gereset, heeft de camera helaas niets opgenomen. Vooralsnog zijn er ook geen andere beelden waarop de overvaller is te zien. Het gaat om een hele dunne man, hij wordt beschreven als een junk. Hij is tussen de 1.65 en 1.75 meter lang en heeft een zeer bleke huidskleur. Hij droeg donkere kleding en had een donkere pet of muts op.
De politie zoekt getuigen die op woensdagochtend 12 oktober tussen 5.10 en 5.15 uur iets hebben gezien van de overval. Vlak daarvoor reed er een krantenbezorger langs. Diegene is mogelijk een belangrijke getuige. De situatie kan zijn opgevallen, omdat bussen van Veolia normaal gesproken niet stoppen bij de halte aan de Pletterijkade.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem