Gemeente Kaag en Braassem breekt negen schoolgebouwen af, ruimte voor nieuwbouw

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem wil negen schoolgebouwen plat gaan gooien om ruimte te maken voor nieuwe locaties. Volgens de gemeente zijn de schoolgebouwen ouder dan veertig jaar en voldoen ze niet meer aan de huidige eisen.
Een van de scholen is Ter Does in Hoogmade. Volgens schooldirecteur Kees Hagenaars moet het nieuwe gebouw veel duurzamer worden. De reacties van ouders, die veelal zelf ook op de school hebben gezeten, waren in eerste instantie terughoudend. 'Kan dat gebouw waar we zelf in hebben gezet niet blijven staan, hoorden we eerst', laat Hagenaars weten. 'Maar naarmate je er mee bezig gaat zijn kwam iedereen tot de conclusie dat het veel beter wordt.'
In Hoogmade gaat er maar één school in het nieuwe gebouw zitten. 'In andere dorpen gaan we in overleg met verschillende basisscholen of we meerdere scholen en misschien andere faciliteiten in één gebouw kunnen samenbrengen', legt Flors Schoonderwoerd, wethouder onderwijs van Kaag en Braassem uit. Zo wordt er gekeken of er ook sportclubs of bibliotheken in de nieuwe gebouwen ondergebracht kunnen worden. De plannen voor Ter Does zijn nu in zo’n vergevorderd stadium dat ze in december worden voorgelegd aan de gemeenteraad.