Instellingen

Drukke avondspits in de regio door regen

File op de A4 (Archieffoto)
File op de A4 (Archieffoto)

DEN HAAG - De regen zorgde donderdagmiddag en -avond voor een drukkere avondspits dan anders. Met name op de A4 en de A13 was de vertraging een stuk langer dan normaal. Automobilisten waren vaak dan een half uur extra onderweg.

Op de A4 gebeurde rond zes uur een ongeluk ter hoogte van Delft in de richting Den Haag. Dat leidde daar weer tot een lange file.

Niet alleen op de snelwegen was het drukker, ook binnen Den Haag, Rijswijk, Delft, Gouda en Leiden liep het verkeer op veel plaatsen vast. In Den Haag gebeurden verschillende ongelukken, onder meer op de Dierenselaan, de Hengelolaan en de Loevesteinlaan.

Opmerkelijke knelpunten

Opmerkelijk was een langdurige vertraging op de Sportlaan in Den Haag. Andere knelpunten bleken onder meer de N14 en de Damlaan in Leidschendam, de Maanweg in Den Haag, de N207 tussen Nieuw-Vennep en Hillegom en de Kruithuisweg in Delft. Ook veel oponthoud was er op de A44 bij de stoplichten in Wassenaar. Na zeven uur werd het langzaamaan minder druk.

De ANWB waarschuwde eerder vanmiddag voor een extra zware avondspits, veroorzaakt door een gebied met zware regenval. Volgens Buienradar is de ergste regenval voorbij, maar er blijven vanavond buien vallen.