Instellingen

Rode Kruis en Haags Humanity House lanceren online lespakket 'Vluchteling in Beeld'

Vluchteling in © Humanity Huuse/Rode Kruis

DEN HAAG - Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking. Dat betekent dat 1 op de 113 mensen zijn of haar huis heeft moeten verlaten. Om leerlingen van het voortgezet onderwijs inzicht te geven in hoe het is om te moeten vluchten voor oorlog, honger of andere gevaren, lanceerden het Rode Kruis en Humanity House vrijdag een online lespakket.

'Vluchteling in Beeld maakt met feiten, cijfers en persoonlijke verhalen duidelijk waarom mensen op de vlucht gaan. Zo leren leerlingen zich een mening te vormen over dit belangrijke en actuele vraagstuk,' zegt Lisette Mattaar, directeur van Humanity House.

Speciale gast bij de lancering van het pakket vrijdag is de 19-jarige Ashraf, een Palestijnse Syriër die op zijn zestiende naar Nederland kwam. Hij vertelt over zijn ervaringen, zijn vlucht vanuit Damascus en het wonen in een vluchtelingenkamp.

The Island of All Together


Rode draad door het online lespakket is de documentaire 'The Island of All Together'. In die korte film gaan toeristen en vluchtelingen met elkaar in gesprek op het Griekse eiland Lesbos. Dat biedt een inkijk in het verschil tussen de twee werelden. Het is de bedoeling dat leerlingen aan de hand van verschillende opdrachten aan de slag gaan met de verhalen uit de documentaire. Het lespakket is te bestellen via deze link.