Instellingen

Haags Bureau Discriminatiezaken bijna failliet, ombudsman neemt taak over

(Archieffoto)
(Archieffoto)

DEN HAAG - Het Haagse Bureau Discriminatiezaken krijgt in de toekomst zeer waarschijnlijk geen subsidie meer van de gemeente. De taken worden dan overgenomen door de gemeentelijke ombudsman, schrijft wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) aan de gemeenteraad.

Eerder onderzoek door de gemeentelijke accountant wees uit dat

. De kans is groot dat het bureau failliet gaat. Daarom kan de organisatie niet garanderen dat zij ook in de toekomst haar werk kan blijven doen.

De gemeente heeft daarom onderzocht wie of welke organisatie dat wel kan. De ombudsman van de gemeente lijkt de meest geschikte partij. Die wil dat ook wel gaan doen, blijkt uit de brief van de wethouder. ‘Bestudering van wet- en regelgeving leidt tot de conclusie dat er geen juridische belemmeringen bestaan,’ stelt de wethouder.

Al jaren problemen

Volgens zijn woordvoerder zijn er al jaren financiële problemen bij het bureau en is het voor een gemeente wettelijk verplicht om een onafhankelijk meldpunt te hebben waar mensen klachten kunnen indienen en waar wordt onderzocht of deze klachten terecht zijn.

Nog deze maand moet duidelijk worden of de ombudsman ook inderdaad het werk van Bureau Discriminatiezaken gaat overnemen.