Celstraffen en vrijspraak voor schietpartij Moerbeiplein

DEN HAAG - De Haagse rechtbank veroordeelt twee verdachten van een schietpartij op het Moerbeiplein in Den Haag op 3 maart van dit jaar tot celstraffen van 6 jaar en 6 jaar en drie maanden. Een derde verdachte is vrijgesproken voor het geweldsincident.
Tegen deze man, een 31-jarige Hagenaar, was door het OM een celstraf van zes jaar geëist. Volgens de rechtbank ontbreekt het bewijs dat hij op de avond van 3 maart op het Moerbeiplein was. Twee mannen
op elkaar. De kogels
een geparkeerde auto en een bankstel in een woning.  

De rechtbank acht wel bewezen dat de Rotterdammers Henry C. (31) en Djeny F. (23) op het Moerbeiplein waren. Zij werden kort na de schietpartij na een wilde achtervolging door de politie aangehouden op de Raamweg in Den Haag.

Wiet stelen

Henry C. heeft vrijdag zes jaar cel gekregen van de rechtbank en Djeny F. zes jaar en drie maanden. F zou zich in Rotterdam ook nog schuldig gemaakt hebben aan een bedreiging met een nepvuurwapen. Volgens de rechtbank waren de Rotterdammers naar Den Haag gekomen om uit een woning aan het Moerbeiplein een partij wiet te stelen.
Henry C. zou daarbij geschoten hebben en Djeny F. niet. Het OM had daarom tegen F een veel lagere celstraf van 20 maanden geëist, en tegen C. zes jaar.  Volgens de rechtbank draagt F. echter ook de volle verantwoordelijkheid voor de schietpartij op het Moerbeiplein, en daarom moet hij toch ruim zes jaar de cel in. Hagenaar Marinus L. heeft nog wel drie maanden cel gekregen voor het bezit van drugs. Die straf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.