Instellingen

Lex Immers laat eigen darttoernooi ondanks geboorte dochter niet schieten: 'Ik ben er bij'

Lex Immers
Lex Immers
DEN HAAG - Het zijn drukke weken voor Lex Immers. De voetballer is deze week voor de derde keer vader geworden en organiseert dit weekend voor de tweede keer zijn eigen dartstoernooi. Is dat wel te combineren? ‘Dit is iets waar ik het hele jaar al naar uit kijk. Ik kan mijn eigen toernooi niet laten schieten. Je zou zeggen dat ik thuis ben, maar ik ben er toch bij. Zij leeft langer dan dat dit toernooi er is’, zegt de kersverse vader.
De tweede editie vindt niet plaats in het ADO-stadion, maar in de broodfabriek in Rijswijk. 'Achter in het ADO-stadion, in de ooienvaarslounge, hadden we veel last van opstoppingen. Zeker wanneer bekendere darters in actie kwamen. Hier hebben we een grote vierkante ruimte. Dat is praktischer’, aldus de voormalig voetballer van ADO Den Haag en Feyenoord.
Nieuw in de huidige opzet is de deelname van vrouwen en kinderen van 12 tot 17 jaar. ‘Die komen op zaterdag in actie, net als het dubbeltoernooi voor mannen’, zegt organisator Immers, die ook een aanvraag voor gehandicaptendarts heeft binnen gekregen. ‘Dat kwam helaas te laat, volgend jaar gaan we daar zeker naar kijken.’

Feyenoord-spelers Kramer en Toornstra weer van de partij

Immers, die momenteel voetbalt voor Cardiff City, is in de eerste ronde vrijgeloot en treft in de tweede ronde Marchel de Waard. Andere bekende namen die mee doen aan het singletoernooi zijn onder andere 's-Gravenzander Dirk van Duijvenbode en de Belgische broers Ronnie en Kim Huybrechts.
In het dubbeltoernooi neemt Immers het met Hagenaar Mike Zuydwijk op tegen het koppel Verhaegen/Steggerda. Feyenoorders Michiel Kramer en Jens Toornstra vormen samen weer een duo dat het in de eerste ronde opneemt tegen Jalhay/Krosse. Vorig jaar werden de voetballers in de eerste ronde uitgeschakeld.