Week van Respect afgesloten bij basisschool Cosmicus in Den Haag

DEN HAAG - Met optredens door verschillende klassen is vandaag op basisschool de Cosmicus in Den Haag de Week van Respect afgesloten. En met hoog bezoek. Burgemeester Jozias van Aartsen vertelde waarom volgens hem respect zo belangrijk is.
In de Week van Respect gaan kinderen in heel Nederland met elkaar in gesprek over respect. In Den Haag hadden kinderen van basisschool Cosmicus het over culturele verschillen, godsdienst, seksuele voorkeur en afkomst. 'Het is ongelooflijk belangrijk, gelukkig doen er meer scholen mee in Den Haag en de omgeving. Kinderen leren hier dat ze elkaar in hun waarde laten,' zegt Van Aartsen.
Ook directeur Fatih Özbasi is blij met deze extra aandacht voor respect. 'Wij hebben als school altijd al veel aandacht voor respect. Maar nu in de Week van Respect kunnen wij er echt de nadruk op leggen. We merken dat de kinderen het ook erg leuk vinden om er zo mee bezig te zijn. Volgend jaar doen we dan ook zeker weer mee. Met een beetje geluk wordt het dan zelfs internationaal gevierd.'