PVV Den Haag: wethouder moet valse beschuldiging terugnemen

DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) beschuldigingen aan het adres van de partij terugneemt. Baldewsingh zei tijdens een commissievergadering en in een interview met Omroep West dat de PVV groot is geworden door onderscheid te maken op basis van uiterlijke kenmerken. Dat is volgens de partij 'een valse beschuldiging'.
Aanleiding voor de discussie is het invoeren van
en het voeren van een voorkeursbeleid voor migranten. Baldewsingh wil er op deze manier voor zorgen dat meer mensen met een migrantenachtergrond bij de gemeente komen werken. Op termijn moet dertig procent van de gemeenteambtenaren migrant zijn. 'Want nu is het stadhuis te wit', zo zei hij.
De PVV viel over deze uitspraak en stelde dat er sprake is van een racistische opmerking is. 'Eigenlijk zegt de wethouder dat hij minder, minder witte ambtenaren wil', reageerde PVV-raadslid Elias van Hees.
Tijdens het debat dat daarop volgde zei wethouder Baldewsingh dat het bestaansrecht van de PVV gebaseerd is op het maken van uiterlijke kenmerken. Ook in een interview bij Omroep West herhaalde hij dat. 'Het is het vak van de PVV om groter te worden door onderscheid te maken op basis van uiterlijke kenmerken.'

Bekijk hier het interview:

De PVV vindt dat de wethouder 'de partij en haar aanhangers valselijk beschuldigt' en wil dat de wethouder de uitspraken terugneemt.