Markante buschauffeur in Alphen na bijna veertig jaar met pensioen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bijna veertig jaar lang zat buschauffeur Fret Fastl achter het stuur in de regio Alphen en nu gaat hij met pensioen. Vrijdag reed hij zijn allerlaatste rit. Tijdens de laatste rit zat de bus vol met familie, vrienden en collega’s.
Heel veel busreizigers kenden Fret goed. Dat komt niet alleen door zijn sociale karakter. Zijn lange witte baard is niet te missen. ‘Als jongen sneed ik mij eens tijdens het scheren. Sindsdien heb ik me nooit meer geschoren. Nu is die baard een beetje mijn handelsmerk geworden,’ zegt de buschauffeur tijdens zijn laatste rit.    
Een vrouw die als kind vaak op de bus stapte bij Fret, wilde per se op zijn laatste rit mee. ‘Hij is een goede chauffeur, altijd in voor een praatje en natuurlijk een markante verschijning,' laat zij weten.

'Genoten van werk'

Fret zegt altijd genoten te hebben van zijn werk. Vooral het sociale aspect van zijn baan beviel hem goed. ‘Soms werd er gekscherend gezegd dat ik de sociaal werker van Alphen was.’ Na vrijdag zal hij die rol in elk geval niet meer tijdens de busritten vervullen.