Instellingen

Voedselbank biedt 'veiliger voedsel' door nieuwe bus

Ton van Schie met de nieuwe bus van Voedselbank Haaglanden
© Omroep West

DEN HAAG - Trots en dolblij zijn ze bij de Voedselbank in Den Haag. Na bijna een jaar lang lobbyen en geld inzamelen is hij er eindelijk. Een nieuwe bus! De bus is nodig om 4000 gezinnen die onder de armoedegrens leven van gekoelde producten te kunnen voorzien.

De bus is geïsoleerd en heeft een koelinstallatie. Produkten zoals vlees en vis kunnen nu op de juiste temperatuur naar de voedselbank worden vervoerd, alwaar ze in de koelcel worden opgeslagen. 'De voedselveiligheid hebben we nu goed in de hand,' vertelt Ton van Schie van de Voedselbank Haaglanden. Bijna een jaar lang heeft hij zich ingespannen om de nieuwe bus te realiseren.

Van Schie wil er graag nog een tweede bus bij. 'Daar is nog 20.000 euro voor nodig,' vertelt hij. De huidige bus is aangeschaft dankzij giften van het Oranjefonds, Fonds 1818, Voedselbanken Nederland, de Baleijen van Utrecht en particulieren.

Samen voor de Voedselbank

Op dinsdag 6 december gaat de actie 'Samen voor de Voedselbank' van Omroep West van start. Van 12 t/m 16 december worden houdbare levensmiddelen ingezameld om arme gezinnen een extraatje te geven met de feestdagen.

Er zijn nog vrijwilligers nodig bij de inzamelpunten. Ook worden er handen gezocht voor het inpakken van de voedselpakketten. Vrijwilligers kunnen zich melden via voedselbank@omroepwest.nl.