Instellingen

Aanmeldprocedure middelbare scholen Den Haag pas in 2018/2019 op de schop

© ANP

DEN HAAG - Het Haagse systeem om kinderen aan te melden voor de middelbare school gaat niet in 2017, maar pas in het schooljaar van 2018/2019 op de schop. Dat blijkt uit een brief van wethouder Van Engelshoven aan de Haagse gemeenteraad.

In de brief geeft de wethouder aan dat de scholen de aanmeldprocedure een jaar later dan gepland aanpassen, zodat de wijzigingen zorgvuldig kunnen worden doorgevoerd en dat de wettelijke kaders beter kunnen worden onderzocht. 'Ik vind dat een verstandig keuze en steun deze,' schijft ze in de brief.

De schoolbesturen van Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Leidschendam nemen de tijd om een eenduidige aanmeldprocedure op te stellen, waarna alle scholen tegelijk kunnen overstappen op de nieuwe aanmeldregels. Voor het schooljaar 2017/2018 kunnen ouders nog altijd maar de keuze maken uit slechts één middelbare school.

Basisschool ook op de schop

Eerder dit jaar werd al bekend dat de aanmeldprocedure voor de basisschool op de schop gaat. Zo kunnen ouders zich straks voor meerdere basisscholen tegelijkertijd aanmelden en kunnen kinderen vanaf 3 jaar oud pas worden aangemeld.