West Wekker: Kans op gladheid en automobilist ontkomt aan politie na achtervolging

Glad op de snelweg (archieffoto)
Glad op de snelweg (archieffoto)
REGIO - Goedemorgen! Het is maandag dus schenk gerust nog een bak koffie voor jezelf in. Om je dag makkelijk te maken hebben wij het belangrijkste nieuws alvast op een rijtje gezet.
1.

Het KNMI heeft code geel afgegeven in Zuid-Holland omdat het in de nacht van zondag op maandag én maandagochtend glad kan zijn. Door bevriezing van natte of vochtige weggedeelten wordt automobilisten aangeraden het rijgedrag aan te passen.
2. Automobilist ontkomt na aanrijding met politieauto in Rijswijk
Agenten van de Landelijke Eenheid van de politie zijn zondagavond in botsing gekomen met een automobilist die een stopteken negeerde. Dat zegt de politie. De politieagenten gaven de automobilist een stopteken op de A13 tussen Rotterdam en Delft, maar de automobilist gaf niet thuis. De bestuurder wist uiteindelijk te ontkomen.
3. Fietser loopt hoofdwond op na aanrijding in Leidschenveen
Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto is zondagmiddag een man gewond geraakt. Op de kruising van het Philippus Uythovenpad en de Laan van Leidschenveen werd de fietser geschept door een auto. De fietser liep daarbij een dusdanig ernstige hoofdwond op dat er een traumahelikopter werd opgeroepen.
4. Huybrechts wint darttoernooi van Lex Immers in Rijswijk
De Belgische darter Ronny Huybrechts heeft zondag het darttoernooi The Hague Championship gewonnen. In het door voetballer Lex Immers georganiseerde toernooi won de Belg in de finale met 7-5 van de Rijswijkse darter Jeffrey de Zwaan. Immers sneuvelde eerder in het toernooi.
5. Edwin van der Sar fietst met 300 anderen 16.000 euro bij elkaar voor eigen foundation
Ruim 300 deelnemers hebben zondag 16.000 euro bij elkaar gefietst tijdens de jaarlijkse Spinningmarathon van het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. De opbrengst van de marathon wordt gedoneerd aan de Edwin van der Sar Foundation.