Een échte V&D-Zwarte Piet of Kerstman in huis? Dit is je laatste kans

PIJNACKER - Oerhollands warenhuis V&D stond iedere winter weer garant voor prachtig aangeklede winkels. Na het faillissement van de winkelketen veilt evenementenbureau FirstNoise nu een laatste lading Sint- en Kerstartikelen. Je kunt online bieden of dit weekend in Pijnacker komen kijken.
Maarten van Dulst, eigenaar van FirstNoise, kwam eigenlijk per toeval tot de koop van de grote lading feestdecoraties. 'We zijn in totaal 17 V&D-winkels afgegaan. Van de originele V&D-pietjes, het grote boek van Sinterklaas en zelfs de troon waarin hij zat als hij in de winkels op bezoek kwam, tot aan honderden kerstbomen en decoraties', vertelt van Dulst aan Omroep West. 'We wilden de versieringen in eerste instantie gebruiken voor onze eigen feesten, maar er is veel meer dan we zelf nodig hebben.'

Populaire Pietjes

Maarten geeft aan dat er veel vraag is naar de Pietjes die altijd in de V&D winkels werden gebruikt in de sinterklaastijd. 'We hebben al veel telefoontjes gehad over de Pietjes. Ze worden echt als collector's items gezien. We hebben ze in verschillende maten en doordat ze binnenin ijzerdraad bevatten, kunnen ze in allerlei houdingen geplaatst worden.'
Omdat er zoveel animo voor de sinterklaasfiguurtjes is, is het moeilijk vast te stellen wat je uiteindelijk neer zou moeten tellen om er eentje bij je thuis te krijgen. Er zijn drie formaten Pietjes: klein, groot en medium. Voor de kleine exemplaren staat het startbod tussen de 10 en 15 euro. De medium uitvoering kost 20 euro, en voor de grootste Piet leg je ten minste 35 euro neer.
Je kon officieel tot maandagavond bieden op de Pietjes en andere sinterklaasartikelen, maar door de grote interesse wordt de veiling komende week verlengd. Mocht je geen tijd hebben om de website in de gaten te houden, dan kun je op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur naar Pijnacker. FirstNoise stelt zijn opslag dan open voor geïnteresseerden.

Kerst

Naast de sinterklaasartikelen beschikt FirstNoise ook over veel kunstkerstbomen. 'We hebben bomen die in de winkels hebben gestaan, maar ook exemplaren die nog ongeopend in de doos zitten. We hebben zelfs een kerstboom van 8 meter!', geeft Maarten enthousiast aan. De Kerstveiling begint dinsdagochtend en duurt een week.