Instellingen

West Wekker: Miljoenen voor snelle fietsroutes en premier Rutte bezoekt Zoetermeer

© Archief

REGIO - Goedemorgen! Goed nieuws voor alle fietsers onder ons. Het ministerie investeert bijna acht miljoen in nieuwe fietssnelroutes in de Haagse regio. Dit en meer lees je in de West Wekker van dinsdag 15 november.

1.


Om het fietsgebruik in de regio Haaglanden te stimuleren, stopt het ministerie van Infrastructuur en Milieu 7,7 miljoen euro in vijf nieuwe fietssnelroutes. Het ministerie hoopt dat de fiets hierdoor een alternatief wordt voor de auto in de spits.

2. Relschopper Haagse Schilderswijk hoort straf

Darryl O. hoort vandaag of en hoe lang hij de gevangenis in moet. De 29-jarige Haarlemmer zou zich tijdens een protest in de Haagse Schilderswijk schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen de politie, opruiing en het in brand steken van een bouwkeet, een paar dagen na de dood van Mitch Henriquez. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een jaar celstraf.

3. Premier Rutte bezoekt Zoetermeer

Woon je in Zoetermeer en heb je altijd al de premier willen ontmoeten of iets aan hem willen vragen? Dan is vanmiddag je kans. Mark Rutte brengt tussen 17.00 en 18.00 uur een bezoek aan het Stadshart. De vraag of hij opnieuw premier wil worden, hoef je niet meer te stellen. In de zomer werd hij officieel voorgedragen als lijsttrekker van de VVD.

4. Telescoopexpert uit 's-Gravenzande: 'Eigenlijk is de supermaan niet zo bijzonder'
Een tikkie teleurgesteld is telescoopexpert Rob Lefeber uit 's-Gravenzande. Hij had honderden mensen uitgenodigd om gisteravond in zijn tuin met telescopen te komen kijken naar de supermaan. Vanwege zware bewolking was die echter niet te zien.

5. Rechter oordeelt in zaak doodgeschudde baby Jayden

Wordt de 48-jarige vader van de Haagse baby Jayden veroordeeld voor het doodschudden van zijn zoontje? De rechter doet hier vandaag uitspraak over. In oktober eiste het Openbaar Ministerie (OM) 2,5 jaar celstraf tegen de vader. Het jongetje overleed in 2012 vijf weken na zijn geboorte. Volgens het OM zou de verdachte zijn zoontje te hard hebben geschud.

Het weer: Het is bewolkt en nevelig en het regent van tijd tot tijd. De temperatuur loopt geleidelijk op tot zo'n 13 graden.

Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
• Een inbraak in een woning in Rijswijk. Daar lag veel duur gereedschap van aannemers, omdat de woning werd verbouwd. De inbreker is duidelijk in beeld.
• Een overval op de Pletterijkade in Den Haag. Een buschauffeur van Veolia werd overvallen terwijl hij met pech langs de kant van de weg stond. Het slachtoffer vertelt wat er gebeurde en we tonen een reconstructie van de overval.
• Een mishandeling van twee Poolse vrienden in de Beeklaan in Den Haag. Eén van de twee moest zelfs gereanimeerd worden. Er zijn beelden van twee verdachten.
• Een diefstal uit een huis aan de Ierlandlaan in Zoetermeer. De bewoners keken vreemd op toen bleek dat hun twee bewakingscamera's waren gestolen. Gelukkig is de dief nog gefilmd tot het moment dat de laatste camera werd losgetrokken.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.