West Wekker: Geert Wilders hoort strafeis en deel Moerwijk zonder gas en water

REGIO - Goedemorgen! Voor bewoners van de Haagse wijk Moerwijk is het maar goed ook dat het buiten wat warmer is dan normaal, want zij zitten al flinke tijd zonder gas en water. En voor Geert Wilders wordt het een spannende dag: hij krijgt de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen vanwege zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak.


Er is geen water en geen gas, maar bewoners kunnen tijdens de renovatie van hun woning 'gewoon' in hun huis blijven wonen. Dat vindt woningcorporatie Haag Wonen. Diverse appartementencomplexen in de Haagse wijk Moerwijk worden grondig onder handen genomen. Bewoners hebben het zwaar en voelen zich aan hun lot overgelaten.
2. Geert Wilders krijgt strafeis te horen
PVV-leider Geert Wilders krijgt donderdag de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen vanwege zijn omstreden 'minder-Marokkanen'-uitspraak. Wilders staat terecht voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie.


ADO-icoon Lex Schoenmaker en zijn broer Kees hebben woensdag het nieuwste boek van auteur Rob Pronk over de geschiedenis van het Haagse voetbal in ontvangst genomen. Pronk gaat in ‘Van de Buurtweg tot het Zuiderpark’ niet alleen kriskras door Den Haag, maar ook door de tijd.

4. Rechtszaak om vijf euro: vrijwilliger steelt uit donatiepot
Het was een slim trucje van de beheerder van de kinderboerderij; in februari betrapte hij een vrijwilligster op het pikken uit de donatiepot. 'Eigenlijk moeten mijn vingers eraf', zegt de vrijwilligster schuldbewust. Een verhaal over persoonlijke problematiek en eerlijkheid.
Weer
De dag begint met wat opklaringen, al neemt in de loop van de dag de bewolking toe. In de avond trekt een buiengebied met mogelijk hagel en onweer het land binnen. De avondspits kan daar mogelijk flink wat last van krijgen. De temperatuur komt uit op ongeveer 10 graden.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Deze week is het Van de Kaart-team in Noordwijkerhout. De lijn start op de Schelfweg en eindigt bij speeltuin De Speelakker aan de Zeereep. Jet ontmoet André en Joke van de Stichting Ambulancewens die wensen van terminale patiënten laat uitkomen. De eigenaar van Het Melklokaal is zo vriendelijk om een complete bramenstruik weg te kappen, zodat het Van de Kaart team er langs kan.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.