Instellingen

West Wekker: aanhouding terreurmelding Rotterdam The Hague en twee gewonden bij brand Woubrugge

De verdachte is aangehouden.
De verdachte is aangehouden. © politie

DEN HAAG - Goedemorgen! Terwijl jij aan je koffie begint, praten wij je even bij over het nieuws. Het was een bewogen avond en nacht: in Rotterdam werd een verwarde man aangehouden voor een terreuralarm op Rotterdam The Hague melding en in Woubrugge raakten twee mensen gewond bij een brand. Tot slot een spannend verhaal uit Den Haag: Daar werd in het oude pand van de V&D aan de Grote Marktstraat een geheime kluis ontdekt.


Bij kaasboerderij Van Harten aan de Oudendijkseweg in Woubrugge zijn donderdagavond twee mensen gewond geraakt bij een brand. Het gaat om de eigenaren van de boerderij, meldt de brandweer. De twee hebben rook ingeademd toen ze probeerden het vuur te blussen.

De moeder van George Maduro, een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog en naamgever van miniatuurstad Madurodam in Den Haag, bezat een grote collectie goud, zilver en porselein. Gisteren en vandaag worden de stukken geveild. Het topstuk ging donderdag onder de hamer: de 'Chanoeka' bracht maar liefst 415.000 euro op.

Een 45-jarige verwarde man zonder vaste woon- en verblijfplaats is donderdagavond door de politie in Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het doen van een valse terreurmelding op vliegveld Rotterdam The Hague Airport.