Instellingen

Gemengde schoonmaakmiddelen zorgden voor 'gevaarlijke stof' bij bedrijf Leimuiden

© ANP
Verschillende hulpdiensten zijn opgeroepen.
© politie

DEN HAAG - De gevaarlijke stoffen die vorige week woensdag vrijkwamen op industrieterrein De Waaijer in Leimuiden, zijn ontstaan door een foute menging van schoonmaakmiddelen bij het bedrijf Sushi Ran. Dat laat de directeur van het bedrijf weten aan Omroep West.

Bij schoonmaakwerkzaamheden, kwam woensdagochtend rond negen uur chloor vrij. De stof zorgde voor tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen bij de schoonmakers.

werden daarna naar het ziekenhuis gebracht.  

Volgens de directeur gaat het nu weer redelijk goed met zijn personeel. ‘Zij zijn vooral erg geschrokken toen het gebeurde. De klachten zijn nu zo goed als weg, ze zijn inmiddels weer aan het werk’.  

Voorraad moest vernietigd worden

Het ging mis in het magazijn van het bedrijf, niet in de productieruimte. ‘Toch hebben wij geen enkel risico genomen en alle voorraad meteen weggegooid’.

Het pand werd dezelfde dag nog vrijgegeven door de brandweer, maar bleef de dag erop dicht. De productie is de afgelopen dagen opgepakt. Vanuit het bedrijf in Leimuiden  worden Japanse sushi en maaltijden geproduceerd voor verkoop aan groothandel en cateraars.