'College B&W van Teylingen ging goed om met situatie na informatielek'

© Bart Kool
WARMOND - Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen is op de juiste manier omgegaan met het informatielek dat tijdens de verhuizing uit het oude gemeentehuis ontstond. Dat concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ook de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) schrijft op zijn beurt dat de gemeente Teylingen goed is omgegaan met nasleep van de affaire.
Beide organisaties voerden de afgelopen weken een onderzoek uit, nadat er
bij een verhuizing van de gemeente Teylingen uit het oude gemeentehuis van Warmond.
Geheime dossiers met (gedeeltelijk) persoonlijke spullen waren in de kluizen van het oude gemeentehuis blijven liggen. Op Twitter verscheen een filmpje waarin mensen de kluis van het gemeentehuis wisten te openen.

Dossier gesloten

Voor de AP het dossier nu gesloten. Het materiaal moet worden vernietigd, valt te lezen in de notulen van de raadsvergadering van de gemeente Teylingen.
De gemeente kreeg van de IBD complimenten over de communicatie. Met berichten op de website heeft de gemeente de onrust bij inwoners en de politiek zoveel als mogelijk weggenomen. 'De toon van de berichtgeving is gebalanceerd zakelijk met oog voor het menselijk aspect', schrijft de IBD in zijn nieuwsbrief.

Nauwelijks gevoelige informatie

Uit onderzoek van de gemeente Teylingen bleek eerder dat de gevonden documenten en banden nauwelijks gevoelige informatie bevatten. Ook was de informatie die er lag niet bruikbaar voor derden. Bij de verhuizing werden 66 brieven, 172 floppydisks en 60 verouderde DAT-tapes achtergelaten.
Op de tapes stonden back-ups van onder meer de gegevens uit de gemeentelijke basisadminstratie van Warmond. De gegevens op de gevonden spullen bleken verouderd en of niet meer leesbaar. Volgens de gemeente zijn daarom verdere stappen niet nodig.
Het is nog niet bekend wat er precies is misgegaan bij de verhuizing uit het voormalige gemeentehuis van Warmond.