Instellingen

Politie Den Haag Exclusief geeft inkijk in onderzoek naar moord Anneke van der Stap

Ronald P. tijdens de zaak-Anneke van der Stap (september 2012)

RIJSWIJK - De moord op Anneke van der Stap uit Rijswijk stond maandagavond centraal in de tweede Politie Den Haag Exclusief. Dat zijn avonden waar rechercheurs aan het publiek vertellen over hun onderzoek naar een spraakmakende moordzaak. Dit keer werd de avond gehouden in de Rijswijkse Schouwburg.

Anneke van der Stap verdween op 11 juli 2005. De 22-jarige studente ging vanuit Enschede met de trein naar huis in Rijswijk, maar kwam daar nooit aan. Op 22 juli werd haar lichaam gevonden op nog geen kilometer van haar huis, in de bosjes langs het Jaagpad in Rijswijk. Haar mobieltje, laptop en tassen zijn verdwenen.


Aanvankelijk lukt het niet de zaak rond te krijgen en wordt het onderzoek na jaren zelfs gesloten. Totdat in 2010 Ronald P. wordt aangehouden in zijn cel. Hij zit vast voor de moord op Christel Ambrosius, de Puttense moordzaak. En hij wordt ook gelinkt aan de moord op Anneke van der Stap. Hoewel hij ontkent, wordt hij door het gerechtshof uiteindelijk toch veroordeeld en krijgt 4,5 jaar cel opgelegd.

Politie Den Haag exclusief

'Wij vinden het belangrijk dat het publiek kennisneemt wat er allemaal bij komt kijken om een zaak op te lossen,' legt woordvoerder Cor Spruijt van de politie Den Haag uit. En dat het publiek interesse heeft is wel duidelijk, binnen 24 uur zijn alle gratis kaarten van Politie Den Haag Exclusief vergeven.

'Ik heb echt ademloos en met kippenvel zitten kijken en luisteren,' zegt een bezoekster. 'Ik wist niet dat er zoveel bij een onderzoek komt kijken, ik heb diep respect voor het werk wat de recherche heeft gedaan.'