Nieuws

Rabin Baldewsingh kiest voor Samsom: ‘Stand by your man’

DEN HAAG - ‘Stand by your man.’ Dat is het advies van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh aan de leden van de PvdA. Baldewsingh kiest voor Diederik Samsom als lijsttrekker van de PvdA omdat hij vindt dat zijn partij trots moet zijn op wat de afgelopen periode is bereikt door deelname aan het kabinet. 'Hij heeft met zijn team aan Nederland gebouwd. En Nederland is veel beter dan in 2012.’
Dat zei Baldewsingh na afloop van het eerste lijsttrekkersdebat tussen Samsom en diens uitdager minister Lodewijk Asscher in Theater de Vaillant aan de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk.
Daar kwamen vele tientallen leden van de PvdA naartoe om te kijken of er grote verschillen zijn tussen beide mannen. De belangstelling was zo groot dat de theaterzaal vol zat, veel mensen moesten het debat via schermen in de foyer volgen.

Veel overeenkomsten

Zij zagen hoe Samsom vooral benadrukte dat er vooral veel overeenkomsten zijn. Terwijl Asscher verklaarde dat veranderingen nodig zijn. Bijvoorbeeld in boodschap en toon. Hij vreest dat de PvdA anders in maart bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer ‘geen factor’ zijn.
Baldewsingh – de enige wethouder die de PvdA nog levert in de vier grote steden – werd geprezen door de kandidaat-lijstrekkers. Bijvoorbeeld vanwege diens plannen om meer mensen aan een baan te helpen.

Trots

De wethouder zei daarom trots te zijn. ‘Omdat wij hebben laten zien dat de overheid niet achterover moet leunen, maar ook verantwoordelijkheid moet nemen. En dat is wat de PvdA overneemt in het verkiezingsprogramma.’