Instellingen

Drukste ochtendspits van jaar, grote problemen op A4 Den Haag na ongelukken

File op de A4.
File op de A4. © Martijn Hooijer
DEN HAAG - De ochtendspits van deze dinsdag is de drukste van dit jaar tot nu toe. Dat meldt de ANWB. De grootste problemen hebben automobilisten op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag.
Twee rijstroken van de A4 werden dinsdagochtend rond 7.00 uur afgesloten na twee ongelukken bij knooppunt Prins Clausplein. Het ene ongeluk gebeurde op de weg richting Amsterdam, het andere ongeluk op de weg richting Rotterdam. Automobilisten moeten rekening houden met ruim een uur vertraging. Pas om 9.15 uur werden de rijbanen weer vrijgegeven.
Op de A4 richting Amsterdam stond ook een file ter hoogte van Leidschendam. Ook daar was een ongeluk gebeurd. Daar stond het verkeer over tien kilometer stil. Het was dinsdagochtend ook druk op de A20 bij knooppunt Gouwe - ook daar gebeurde een ongeluk - en de A13 voor Prins Clausplein. Daar stond het verkeer rond 8.15 uur over zeven kilometer stil.

Een van de zwaarste spitsen van jaar
In totaal stond op de Nederlandse snelwegen dinsdagochtend rond 8.00 uur 775 kilometer file. Daarmee was deze ochtendspits de drukste van dit jaar. Slechts twee avondspitsen waren nog drukker, meldt de ANWB. Het miezerige weer lijkt de voornaamste oorzaak.
Grootste knelpunten waren naast de A4 bij Den Haag de A12 van Den Haag richting Utrecht en de A58 bij Tilburg, vooral vanuit de richting Breda.