Nieuws

Burger King gaat thuisbezorgen

Een reclame van Burger King in Den Haag.
Een reclame van Burger King in Den Haag. © ANP
DEN HAAG - Fastfoodketen Burger King gaat thuisbezorgen. Wie zin heeft in een hamburger, frietjes of een kipburger van het bedrijf, kan die vanaf nu aan huis of op het werk laten brengen. Bij ons in de buurt kan dat vooralsnog alleen in Den Haag, zo laat het bedrijf dinsdag in een persbericht weten.
Voor het bezorgen maakt het bedrijf gebruik van scooters, elektrische scooters en e-bikes. Volgens Burger King sluit dat goed aan bij 'de inzet van het bedrijf voor duurzaamheid in de gehele operationele keten'.
In Den Haag worden de producten bezorgd vanuit de vestiging aan het Spui, in het centrum. Bestellingen vanaf minimaal 12 euro worden aan huis of op het werk gebracht, in het centrum van de stad en een deel daarbuiten. Het bedrijf bezorgt tussen vier uur 's middags en tien uur 's avonds, zo staat te lezen op de website.

Niet alleen in Den Haag

Behalve in Den Haag gaat het bedrijf ook bezorgen in Vlaardingen, Schiedam en Emmen. Volgens Burger King is bezorgen in andere landen al erg succesvol, en willen ze dit daarom uitbreiden naar Nederland. Het is niet bekend of het bedrijf binnenkort op meer plaatsen gaat bezorgen.
Burger King bestaat sinds 1954 en is naar eigen zeggen de op een na grootste fastfoodketen ter wereld. Het bedrijf is actief op meer dan 14.000 locaties in meer dan 100 landen.