Instellingen

Den Haag houdt enquête over parkeerverbod fietsen in binnenstad

© Richard Mulder

DEN HAAG - De deelnemers aan het Stadspanel van de gemeente Den Haag mogen de komende tijd hun zegje doen over het parkeerverbod voor fietsen in het centrum van de stad. Dat blijkt uit een vragenlijst die dinsdagochtend door de gemeente aan deelnemers is verstuurd. Den Haag wil weten wat mensen van het fietsverbod vinden en of ze daardoor misschien minder vaak naar het centrum gaan.

Sinds begin vorige maand is het verboden om fietsen, buiten de daarvoor bestemde vakken, neer te zetten op en rond de Grote Markt. Verkeerd geparkeerde fietsen worden

. Op die manier wil de gemeente iets doen aan het 'rommelige straatbeeld'.

De deelnemers aan het stadspanel wordt gevraagd of ze bekend zijn met het fietsparkeerverbod en wat ze ervan vinden. Ook wordt de Hagenaars gevraagd of ze weten dat de bewaakte fietsenstallingen (Biesieklettes) gratis zijn, en of ze deze wel weten te vinden.

Minder vaak naar het centrum?

Daarnaast wil de gemeente weten of mensen vaker de tram of de auto nemen naar het centrum, sinds het parkeerverbod voor fietsen is ingegaan. Daarnaast maakt de gemeente zich blijkbaar bezorgd dat bezoekers wegblijven, want er wordt in de enquête ook geïnformeerd of mensen sinds begin oktober wellicht minder vaak naar het centrum komen.

Het is niet bekend wanneer de uitslag van deze enquête naar buiten komt. Aan het stadspanel doen ongeveer 6.000 Hagenaars mee, meldt de gemeente op haar website. Volgens die site werkt het panel vooral voor beleidsmakers en in elk geval niet voor politieke partijen of commerciële of religieuze organisaties.