Instellingen

Twee Polen zwaar mishandeld op Haagse Beeklaan, duidelijk beeld van de verdachten

De verdachten.
© Politie
De verdachten.
© Politie
De verdachten.
© Politie

DEN HAAG - Twee Poolse vrienden worden na een avondje stappen zwaar mishandeld. Eén van hen moet zelfs worden gereanimeerd. De twee vermoedelijke daders zijn ook Polen, die de slachtoffers in een café in Den Haag hebben ontmoet. Ze zijn gefilmd door een bewakingscamera.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 november. Meer zaken zijn hier te vinden.


UPDATE: Op vrijdag 16 december is op de Paul Krugerlaan in Den Haag een 30-jarige man aangehouden als verdachte. Hij komt uit Oost-Europa en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

De slachtoffers van 35 en 36 jaar oud zijn op zaterdag 8 oktober vanaf 23.00 uur in bar Destina aan de De La Reyweg in Den Haag. Ze hebben er een prima avond en ontmoeten twee landgenoten. Als de bar rond 02.00 uur sluit, gaan ze met zijn vieren op weg naar een andere bar.

Ze willen vervolgens naar binnen bij café Nieuw Beeklaan aan de Beeklaan. Maar ook die bar is al gesloten. De twee vrienden besluiten dan om naar huis te gaan en steken de weg over. Plotseling worden ze van achteren aangevallen door twee personen. Ze kunnen niet goed zien wie het zijn, maar het gaat er hardhandig aan toe.

Reanimatie

De slachtoffers worden geschopt en geslagen en één van hen raakt zelfs buiten bewustzijn. De twee daders gaan er daarna vandoor richting de Cartesiusstraat. Een beveiliger van het café aan Beeklaan is als eerste bij de slachtoffers en moet 35-jarige man zelfs reanimeren. Hij ligt in een plas bloed en reageert nergens meer op.

De Poolse mannen worden naar het ziekenhuis gebracht en hebben de mishandeling allebei overleefd. Ze houden er geen blijvend letsel aan over.

Bewakingsbeelden

De vermoedelijke daders zijn de twee Poolse mannen die de vrienden eerder op de avond hadden ontmoet in bar Destina. Ze zijn gefilmd door een camera bij het café aan de Beeklaan, als ze op zondag 9 oktober rond 03.00 uur voor de deur staan. Daarna lopen ze weg en vlak daarna vindt de mishandeling plaats aan de overkant van de straat.

Eén van de verdachten draagt een grijs trainingspak, de ander een zwarte. De man met het grijze trainingspak heeft een heuptasje bij zich en hij heeft opgeschoren haar dat aan de achterkant in een punt loopt. De andere man is kaal of heeft heel kort geschoren haar.

Motief

De politie tast nog in het duister over het motief voor de mishandeling. Daarom komt de recherche graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord van de aanleiding. Dat kan in bar Destina zijn geweest, bij café Nieuw Beeklaan, maar ook op de route van de De La Reyweg naar de Beeklaan, in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem