McDonald's gaat voorlopig niet thuisbezorgen in Den Haag, al doet Burger King dat wel

hamburger
hamburger
DEN HAAG - McDonald's gaat voorlopig geen maaltijden thuisbezorgen in Den Haag. Dat zegt een woordvoerder van de restaurantketen dinsdag desgevraagd tegen Omroep West. Toch sluit het bedrijf thuisbezorging niet helemaal uit. Of de oer-Hollandse Febo in Den Haag plannen heeft op dit gebied, wil het bedrijf niet zeggen.
Grote concurrent Burger King kondigde dinsdag aan in Den Haag
. Maar voor McDonald's Nederland is dat geen aanleiding om hetzelfde te gaan doen. 'Maar op termijn sluiten we dat niet uit', zegt de woordvoerster.
'We zien dat de wensen en behoeften van onze gasten een bepaalde kant op gaan, we hebben ook wel oog voor de trends in de markt, zoals die bezorgservices', zegt een woordvoerster. 'Maar er is op dit moment geen techniek en infrastructuur beschikbaar die tegemoetkomt aan de kwaliteitseisen die wij stellen aan het thuisbezorgen van onze producten.'

'Het gaat om de restaurantervaring'

Volgens de woordvoerster richt McDonald's zicht momenteel vooral op mogelijkheden met mobiel bestellen, maar draait het bij dat bedrijf vooral om de restaurantervaring. 'We bereiden onze producten vers en warm op bestelling, dan willen we ook dat je er op die manier van kunt genieten', laat het bedrijf weten.
Toch wordt in het buitenland al op sommige plekken door McDonald's bezorgd. 'Dat zijn pilots', verklaart de woordvoerster. Het Nederlandse hoofdkantoor krijgt over het algemeen maar weinig vragen over thuisbezorging. 'Misschien naar aanleiding van wat Burger King nu doet, maar het is niet zo dat we overstelpt worden met vragen hierover', zegt ze.

Febo wil niks zeggen

Een andere grote speler op de Nederlandse fastfoodmarkt is het van oorsprong Amsterdamse bedrijf Febo. Dat bezorgt op een aantal plaatsen in Nederland al wel thuis. Maar of het bedrijf plannen heeft dat binnenkort ook in Den Haag te gaan doen, daar wil de directie van het bedrijf dinsdag tegenover Omroep West geen uitspraken over doen.
De vestiging van Febo in Den Haag zit aan de Lange Poten, pal om de hoek van het filiaal van Burger King dat de thuisbezorging in Den Haag gaat regelen. Maar of het bedrijf zich bedreigd voelt door de nieuwe stap van hun concurrent, wil de directie ook niet zeggen.