Instellingen

Strand Scheveningen omgeploegd voor Red Bull Knock Out

Red Bull Knock Out voor het Kurhaus in Scheveningen
© Archief Red Bull Nederland

DEN HAAG - Op het strand van Scheveningen rijden tien bulldozers rond om de kuststrook startklaar te maken voor de Red Bull Knock Out-race. Zaterdag starten duizend motorrijders op het zwaarste parcours ter wereld.

Nieuw-Zeelander Greg Atkins mag, net zoals vorig jaar, het circuit ontwerpen. Dit jaar is het parcours vijf kilometer lang en telt het tachtig obstakels. Atkins: 'De extreme obstakels, het weer, de opkomende zee en de lange duur van de race maken het een enorm moeilijk parcours.'

De meeste deelnemers zijn gewend aan races van 20 tot 30 minuten, maar de Knock Out-race duurt anderhalf uur. Deelnemers die de finale halen, mogen later op de dag nog een kleine twee uur aan de bak.

Door het mijnenveld en bos

Ook is een speciale 'loop' bedacht die pas halverwege de finale opengaat. Deze loop bestaat uit 'het mijnenveld' en 'het bos' waar de deelnemers over veel hobbels, gaten en boomstammen moeten rijden.

Het is de vijfde editie van het evenement. De duizend startplekken voor de wedstrijd waren binnen twee uur vergeven. Vorig jaar zegevierde de Belg Axel van de Sande op het Scheveningse strand. De race start zaterdag om 9.00 uur.