Dirk Kuyt helpt bij herbouw café 't Leeuwtje in Noorden

NOORDEN - Café ’t Leeuwtje in Noorden is heropend na de verwoestende brand van september vorig jaar. Eigenaar Coen de Jong heeft de heropening onder meer te danken aan profvoetballer Dirk Kuyt. Hij heeft geld ingezameld om de nieuwbouw te kunnen betalen, want de verzekering keert niets uit.
was al een grote domper voor De Jong, maar toen bleek dat de verzekering niets uit zou keren was het drama compleet. De keuringsrapporten van het pand waren niet op orde. 'Zo'n verzekeringspolis bestaat uit heel veel pagina's en als één ding niet klopt, grijpen ze dat aan om niets uit te keren', zegt de ondernemer uit Noorden.
Tekst gaat verder onder video

Voetballer Kuyt hoorde het verhaal en nam contact op met de kroegeigenaar. Hij bood hem aan te helpen en maakte een plan. Er zijn 'bouwstenen' verkocht aan mensen en daarvoor in ruil mogen de kopers wat komen drinken en eten. Deze actie heeft er deels aan bijgedragen dat ’t Leeuwtje opnieuw kon worden opgebouwd.

Vernieuwing

De Jong heeft de herbouw gelijk aangegrepen om het concept van zijn zaak te vernieuwen en heeft het omgedoopt tot een bistro. Dat past volgens hem beter bij deze tijd. De hoop op verzekeringsgeld heeft hij overigens ook nog niet helemaal laten varen. Een advocaat bekijkt de kwestie en 'misschien komt er ooit nog wat geld', zegt De Jong hoopvol.