Opening Chris van Leeuwenhal in Delft komt net te laat voor naamgever

Chris van Leeuwen
Chris van Leeuwen © ROC Mondriaan
DEN HAAG - Nog geen dag voor de opening van de nieuwe sporthal van het ROC Mondriaan in Delft is de naamgever van de hal, oud-directeur Chris van Leeuwen, overleden. De hal is vernoemd naar Van Leeuwen vanwege zijn grote staat van dienst voor de opleiding Sport en Bewegen. De oud-directeur moest in 2015 stoppen met werken omdat hij ALS had. Afgelopen nacht, de nacht voor de opening van 'zijn' hal, werd de ziekte hem fataal.
De opening van de Chris van Leeuwenhal aan de Brasserskade gaat, mede op verzoek van zijn familie, woensdag toch door. De bijeenkomst krijgt wel een ingetogen karakter. De ceremonie zou voor een groot deel in het teken staan van de oud-directeur, vertelt een woordvoerder van het ROC. Dat gaat nu ook nog gebeuren, 'alleen is Chris van Leeuwen er zelf niet meer bij.'
ROC Mondriaan is vol lof over de oud-directeur die er volgens hen voor heeft gezorgd dat de sportopleiding van de school tot de allerbeste van het land behoort.

Supertrots

Van Leeuwen zelf was 'supertrots' op de hal met zijn naam erop. Dat liet hij eind vorige maand nog weten op zijn Facebookpagina. De officiële opening zal hij dus niet meer meemaken. Chris van Leeuwen is 48 jaar geworden.