ANWB: Weinig vakantiegangers, slecht weer en donkere spits reden extreme drukte

REGIO - De grote drukte op de snelwegen in onze regio deze maand is grotendeels aan een drietal zaken te wijten, stelt de ANWB. In deze maand zijn de minste mensen op vakantie, is het weer relatief slecht en verloopt een groot deel van de ochtend- en avondspits in het donker.
In november zijn simpelweg de meeste mensen aan het werk en maken dus veel mensen gebruik van de snelwegen tijdens de spitsuren. Dat verschijnsel in combinatie met regen en dat het lang donker is, maakt dat er snel een file ontstaat, volgens de ANWB.
Met name in beide richtingen op de A4 tussen Den Haag en Leiden staat het geregeld flink vast. Ongelukken lijken opvallend vaak de oorzaak van het oponthoud. De ANWB ziet dat ook en is daarom in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu om te kijken of er aanpassing aan de weg mogelijk zijn.
Het is overigens niet de verwachting dat het fileleed de komende periode weer zal afnemen. In tegendeel zelfs, want de ANWB schat dat het totaal aantal files in 2016 10 tot 15 procent meer zal zijn dan vorig jaar. Ook voor 2017 geldt de verwachting dat het alleen maar drukker zal worden op de Nederlandse wegen.