Kustgemeenten sturen overheid brandbrief over windmolenpark

Beeld windmolens Noordwijk, volgens gemeenten | Archieffoto
Beeld windmolens Noordwijk, volgens gemeenten
NOORDWIJK - De burgemeesters van de gemeenten Wassenaar, Katwijk, Noordwijkerhout, Noordwijk, Zandvoort en Bergen hebben woensdag een brandbrief naar de leden van de Eerste en Tweede Kamer gestuurd over de plannen voor windmolens voor de kust. De brief komt voorafgaand aan een vergadering van de kamercommissie voor Economische Zaken, donderdag, over de 'Rijksstructuurvisie windenergie op zee'.
doen de kustgemeenten een 'moreel appel op de politiek'. Ook verwijzen ze,
, naar een alternatieve plek voor de windmolens: IJmuiden-Ver. De noodkreet wordt uiteindelijk afgesloten met de zin: Laat het Panorama van Mesdag straks niet de enige plek zijn waar we nog vrij tot aan de horizon kunnen turen.'
Donderdag gaat een delegatie van de protesterende gemeenten naar het Tweede Kamergebouw om nogmaals te laten weten dat ze het niet eens zijn met de plannen van minister Kamp van Economische Zaken voor het bouwen van een windmolenpark voor de Hollandse Kust. In een interne mailing is te lezen dat de tegenstanders graag zo veel mogelijk mensen op de publieke tribune van de commissievergadering zien. Zowel minister Kamp als minister Schultz van Infrastructuur en Milieu zijn aanwezig bij het overleg.

LEES OOK: