'Van Hoytemastraat in Den Haag schoonste winkelgebied in de regio'

Winkelen
Winkelen
REGIO - De Van Hoytemastraat in Den Haag is het schoonste winkelgebied in de regio. Dat maakte de Stichting Nederland Schoon woensdag bekend. De winkelstraat staat op de tiende plek in de lijst van de stichting.
Voor de verkiezing werden 559 winkelgebieden in 63 gemeenten onder de loep genomen. Het schoonste winkelgebied van Nederland ligt in Eindhoven. De Limburglaan mag zich de gelukkige winnaar noemen. Andere gebieden in onze regio die hoog op de lijst staan zijn Centrum Wassenaar (18de), Bloemendaal in Gouda (21ste), Vlierboomstraat (27ste) en de
.
De grootste stijger op de lijst is winkelgebied Stevensbloem in Leiden. Het gebied steeg 246 plekken naar de 230ste positie. Vorig jaar was de Stevensbloem nog te vinden op de laatste plaats. Ze kregen van de onderzoekers een 4,66. Nu hebben ze een keurige 7,0.

Verliezers

Waar winnaars zijn, gelden er ook verliezers. De Vaillantlaan in Den Haag is het minst schone winkelgebied in onze regio op de lijst. Het gebied staat op 553ste plaats. Dat is nog altijd een paar plekken hoger dan Gagelhof die laatste staan.