Werkstraf voor stelende ex-advocaat uit Voorburg

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
DEN HAAG - De Haagse rechter heeft een voormalig advocaat uit Voorburg veroordeeld tot 240 uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf. De 53-jarige man heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het verduisteren van 36.000 euro van een cliënt, een tuinder uit het Westland.
De advocaat eigende van een andere cliënt zich onrechtmatig 13.500 euro toe, laat het Openbaar Ministerie weten.Ook vond de rechtbank dat de voormalig strafpleiter meineed heeft gepleegd tegenover de rechtbank in Den Bosch.
Het OM had negen maanden cel geëist. Maar vanwege het lange tijdsverloop van de zaak kwam de rechtbank uit op een lagere straf. Wel moet de man 51.000 euro aan zijn slachtoffers betalen.

Advocaat was al geschrapt

De man is al enkele jaren geleden van het tableau geschrapt. Daarop staan alle advocaten die gerechtigd zijn hun beroep uit te oefenen.
Tijdens de behandeling van de zaak had de advocaat de rechter gevraagd om de uitspraak geheim te houden. Toen die daar niet in mee ging, verliet de advocaat boos de zaal.