Instellingen

Celstraf geëist voor zware mishandeling station Laan van NOI in Den Haag

Station Laan van NOI in Den Haag
Station Laan van NOI in Den Haag © Maarten Brakema

DEN HAAG - De officier van justitie heeft twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen Nasser R. De 21-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van de zware mishandeling van een 25-jarige Rotterdammer op station Laan van NOI.

Het Openbaar Ministerie legde de Hagenaar poging tot doodslag en openlijke geweldpleging ten laste. De eis tegen R. is lager dan de straf van de eerder

., omdat het aandeel van R. kleiner was. De twee broers kregen respectievelijk 3 en 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Het 25-jarige slachtoffer uit Rotterdam zat op 8 november vorig jaar op de trein te wachten op het Haagse station Laan van NOI. Daar riep hij Bawan (25), de oudste van de broers, tot de orde. Die voerde luidkeels een telefoongesprek met zijn ex-vriendin die het net had uitgemaakt, en liep schreeuwend over het station. Daarop gooide hij een steen door een ruit.

Mishandeling

Toen de Rotterdammer even later probeerde op de metro te stappen, werd hij aangevallen door Bawan, Ahmed en Nasser en een andere man. Ook toen het slachtoffer op de grond lag, stopte het geweld niet. De mannen schopten en sloegen hem hard tegen zijn hoofd en lichaam. 'Het slachtoffer heeft hieraan ernstig, waarschijnlijk blijvend letsel overgehouden', zei de rechtbank tegen Bawan en Ahmed.