'Er waait van alles van het Strijkijzer af'; Verkeer en openbaar vervoer rond Haagse flat gestremd

© archief
DEN HAAG - Er waaien donderdagochtend metalen delen van het Strijkijzer af. Dat meldde de politie in eerste instantie. Maar de zaak blijkt anders in elkaar te zitten.
Het strijkijzer is het grote, markante flatgebouw aan het Rijswijkseplein in Den Haag, vlakbij station Den Haag Hollands Spoor. De boel was ter plaatse een tijdje afgezet en ook bussen en trams moesten omrijden.
Aanvakelijk kreeg de politie een melding dat er metalen delen van het Strijkijzer afvielen. Maar dat bleek niet het geval, het probleem zat bij de buren. Het gebouw naast het Strijkijzer staat in de steigers, omdat daar wordt verbouwd. 'Er is iets niet goed gegaan bij het hijsen van metalen delen, die zijn daarom naar beneden gevallen', vertelt een politiewoordvoerder aan Omroep West.

Auto's beschadigd

Volgens hem raakten daarbij drie auto's beschadigd. 'Maar de verzekering van het bouwbedrijf gaat dat regelen', zegt de woordvoerder. De politie had vanwege onderzoek het Rijswijkseplein ter hoogte van het gebouw een tijdje afgezet, maar die afzetting is weer opgeheven. Er is niemand gewond geraakt.