Grote brand in loods Delft onder controle

DELFT - In een leegstaande loods aan de Schoemakerstraat in Delft heeft donderdagmiddag een zeer grote brand. Het gaat om een oud pand van TNO. Brandweerlieden uit de hele regio hebben de vlammen bestreden.
De brandweer kon lange tijd moeilijk bij de brandhaard komen vanwege hekken die om het pand staan. Het pand zou worden gesloopt. Rond half zes was de brand onder controle, liet de brandweer via Twitter weten.Wel gaat het nablussen nog enkele uren duren, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Het pand van TNO werd gebruikt om de uitlaatgassen van auto's te testen. 'Er stond niets meer in het pand. Het was volledig gestript', aldus onze verslaggever.
De woordvoerder wist ook al te melden dat de vrijgekomen rook niet gevaarlijk was. 'Er was voornamelijk sprake van overlast en geen gevaar voor de volksgezondheid, maar de onderzoeken zijn nog niet volledig afgerond. De rook neemt nu af.' Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

70 kilometer per uur

Rijkswaterstaat liet weten dat er in verband met de rook maximaal 70 kilometer per uur mocht worden gereden op de A13 tussen de afslagen Delft en Delft-Zuid. Inmiddels is die maatregel niet meer van kracht.