Museum Boerhaave Leiden pas veel later open dan gedacht

Het vernieuwde Anatomisch Theater
Het vernieuwde Anatomisch Theater © Museum Boerhaave Leiden
LEIDEN - Museum Boerhaave in Leiden heropent de deuren op zaterdag 18 november 2017, een paar maanden later dan gepland. Dat komt doordat sommige werkzaamheden moeilijker zijn dan gedacht. Het wetenschappelijke museum is bezig met een grootscheepse renovatie van het pand.
Er bleek meer tijd nodig te zijn voor het vervangen van de elektrische bedrading en de klimaatinstallatie. ‘Jammer’, zegt directeur Dirk van Delft, ‘maar ik ben blij dat we nu weten wanneer we open kunnen voor het publiek. We staan te popelen om het gerenoveerde pand om te toveren tot een inspirerend museum dat bezoekers laat zien wat de impact van wetenschap is op ons leven van vandaag en morgen.’
Zodra de renovatie van het monumentale pand is afgerond, kan Museum Boerhaave starten met het inrichten van de museumzalen. De vroegere chronologische indeling maakt plaats voor een indeling in thema’s. Die thema’s laten zien waar het in de wetenschap om draait: nieuwsgierigheid, creativiteit, lef, en passie.

Stukken naar andere musea

Tijdens de renovatie is de collectie van Museum Boerhaave elders in Nederland te zien. In Huygens’ Hofwijck te Voorburg staat bijvoorbeeld tot 20 november de Christiaan Huygenscollectie.