InHolland en Hogeschool Leiden halen doelen niet en krijgen minder geld

InHolland (archieffoto)
InHolland (archieffoto)
LEIDEN - Hogeschool Leiden en Hogeschool InHolland, met vestigingen in Delft en Den Haag, krijgen volgend jaar minder geld van minister Bussemaker van Onderwijs. De minister heeft besloten om zes hogescholen in totaal zeven miljoen euro minder te geven omdat zij de prestatieafspraken niet hebben gehaald.
Ook Hogeschool Rotterdam, NHL, Vilentum en Fontys krijgen minder subsidie. De prestatieafspraken zijn in 2012 vastgelegd. Hogescholen mochten zelf aangeven wat hun ambities waren op het gebied van onderwijskwaliteit.
De instellingen zouden eigenlijk nog veel meer gekort worden, maar daar ziet de minister vanaf. Ze schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat alle hogescholen voor een moeilijke opdracht staan, en dat het noodzakelijk is dat ook deze hogescholen kunnen doorgaan op de weg die ze hebben ingeslagen om dingen te verbeteren.

Geld gaat naar andere scholen

De 7 miljoen gaat naar de andere hogescholen die de prestatieafspraken wel hebben gehaald. Het ministerie maakte in 2012 prestatieafspraken met universiteiten en hogescholen om ze niet alleen te belonen voor de hoeveelheid studenten die succesvol afstuderen, maar ook voor de kwaliteit die ze bieden.