IN BEELD: Harry Potter-fans in de nacht in de rij voor nieuwste boek

REGIO - In de hele regio zijn boekwinkels in de nacht van vrijdag op zaterdag opengegaan voor de start van de verkoop van het nieuwe boek: Harry Potter en het vervloekte kind. Bij boekhandel Paagman in Den Haag stonden lange rijen om het nieuwste verhaal als eerste in huis te hebben.
Paagman opende rond 23.00 uur de deuren voor een heuse Potter Party. Door een rebus op te lossen konden fans toegang krijgen tot het feest. In de boekhandel konden ze zich vervolgens als echte tovenaars mee doen aan de magische nacht.

Ook ging boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn open. Tijdens de nachtelijke verkoop werden er allerlei Harry Potter spullen verloot. Gelukkige winnaars gingen naar huis met onder andere pottermokken en toverstokken. Bij van der Meer/Het Cultuurcafé werd er vannacht een speciale Night Tea gehouden, aangevuld met vermaak van ZEEPaanZEEP toneelproducties.


Magie in het museum
Voor iedereen die de evenementen in het holst van de nacht heeft moeten missen is er ook nog wat te doen. In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is er zaterdag namelijk een speciaal Harry Potter evenement. ‘Potterheads’ kunnen er op de foto met de Dikke Dame, een speciale gouden snaai speurtocht volgen en speedcolleges volgen over magie in de Oudheid.