Ruitenwisserknakker sloopt tientallen ruitenwissers in Delft

DELFT - Na de Westlandse bandenprikker is er nu een ruitenwisserknakker actief in de wijk Tanthof-Oost in Delft. Volgens buurtbewoners zijn er sinds begin november zeker 50 ruitenwissers van auto's gesloopt. In de wijk is flinke onrust ontstaan onder de bewoners. De politie heeft inmiddels 24 aangiftes ontvangen.
De politie en inwoners surveilleren dag en nacht in de wijk in de hoop de dader in de kraag te vatten. Ook handhavers van de gemeente Delft zijn actief om de dader(s) op te sporen. 'Het heeft grote aandacht bij iedereen die bij de wijk betrokken is', laat een woordvoerder van de politie weten.
Ron Timmer, medebeheerder van WhatsAppgroep Veilig Wonen Tanthof, vermoedt dat de dader in de buurt woont. 'Dat kan niet anders. Het gebeurt nu alleen in het oosten van Tanthof. Het is een doodlopend stuk, daar kom je niet zomaar terecht. Maar we kunnen niets hard maken.'

Onrust in de wijk

De spanningen om de vernielingen lopen al flink op bij sommige bewoners van de wijk. 'Er zijn al mensen die het heft in eigen handen willen nemen, maar dat kan niet. We moeten het samen met de politie doen. We hebben een WhatsAppgroep met 1250 mensen die achter ons staan, maar als burgers kunnen we niets. We moeten dit op een nette manier oplossen', zegt de woordvoerder van de buurtgroep.
De politie doet onderzoek naar eventuele bruikbare camerabeelden van de mogelijke dader(s). De politie roept iedereen die iets verdachts ziet op om 112 te bellen en bij vernielingen altijd aangifte te doen.