Uitgebrand benzinestation De Andel bij Gouda later open

GOUDA - Benzinestation De Andel langs de A12 bij Gouda gaat later open dan gehoopt. In september brandde het Shell-station uit nadat iemand er met zijn auto was gecrasht. Het station moest eind dit jaar weer in bedrijf zijn, maar nu begint de herbouw pas rond die tijd.
De aannemer gaat waarschijnlijk eind december beginnen. Dat kan niet eerder gepland worden. Daardoor zal De Andel
weer opengaan, zegt een woordvoerder van Shell.
Het benzinestation ziet er nu, 2,5 maand na de brand, mistroostig uit. De overkapping en pompen zijn verdwenen, de pui van de winkel is zwartgeblakerd. Er staan hekken om het terrein. Via de ringweg is alleen de rustplaats te bereiken, achter het tankstation.

Meer onderzoek

De 33-jarige man uit Almere die op het benzinestation inreed, overleefde de crash. Half december moet hij voor het eerst voor de rechter komen tijdens een pro-formazitting. Zijn zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld, er wordt gekeken hoe ver het onderzoek is gevorderd en wat er nog moet gebeuren.
Zijn advocaat zal vragen om meer onderzoek op de plaats van het ongeluk en naar de auto. 'Was er een technisch mankement aan die wagen bijvoorbeeld?', vraagt de advocaat zich af. Hij is er niet van overtuigd dat zijn cliënt zelfmoord wilde plegen, zoals de politie destijds meldde. 'Hij kan zich namelijk helemaal niets meer herinneren, dus ook niet waarom dit is gebeurd.'