Franse parket sluit onderzoek verongelukte Noordwijker in Saint-Tropez

© LinkedIn-pagina Niels van der Ploeg via advocaat nabestaanden
NOORDWIJKERHOUT - Het Franse parket heeft het onderzoek gesloten naar de toedracht van het bootongeluk vorig jaar september in Saint-Tropez. Dat melden de advocaten van de 23-jarige Noordwijker Niels van der Ploeg, die samen met een andere Nederlander bij het ongeluk omkwam. De advocaten willen opheldering over waarom het onderzoek gesloten is.
'Dat is namelijk onduidelijk. Ook weten we nog steeds de exacte toedracht van het ongeval niet', vertelt advocaat Sébas Diekstra aan Omroep West. Hij vertegenwoordigt samen met Robert van der Laan de nabestaanden van Van der Ploeg. 'We gaan nu tekst en uitleg vragen aan de Franse autoriteiten.'
Van der Ploeg was als kapitein werkzaam bij een bedrijf met jachten. Hij was na een avondje stappen met drie andere jongens in een rubberboot op weg naar huis. Tijdens de tocht door Port-Grimaud werd één van de jongens aan wal afgezet.

Scheepsdrama

Het overige drietal vervolgde hun weg. Daarna knalden zij door nog onbekende reden met hun boot tegen een voor anker liggend schip. Bij het ongeluk kwamen twee mannen om. De derde Nederlandse opvarende overleefde het scheepsdrama.