Jeffrey Herlings wint Red Bull Knock Out strandrace op Scheveningen

DEN HAAG - Jeffrey Herlings heeft zaterdagmiddag de Red Bull Knock Out 2016 op zijn naam geschreven. De Brabantse motorcoureur ging op het loodzware parcours op het Scheveningse strand als eerste over de finish in de finale.
In vergelijking met vorig jaar was het parcours dit jaar 5 kilometer langer. Ook werd er maar op één dag geracet in plaats van twee, dus zowel de heats als de finale waren op zaterdag. Van de 1000 deelnemers in de voorronden mochten alleen de 500 snelste naar de finale.
De 22-jarige Herlings, die drievoudig wereldkampioen is op het onderdeel MX2, had na een race van ruim 1 uur en 45 minuten bijna 2,5 minuut voorsprong op de nummer twee, de Brit Nathan Watson. Glenn Coldenhoff, de Nederlander die volgend seizoen in de MXGP gezelschap krijgt van Herlings, werd derde op bijna 4,5 minuut. De overige deelnemers die de finish haalden, werden allemaal op een ronde of meer gereden door de ontketende Brabander.

'Ik ben in de finale voluit van start gegaan en toen ik een gat had, heb ik de wedstrijd gecontroleerd', zei Herlings, die voor het eerst meedeed aan de cross in Scheveningen. 'Ze zeggen dat dit de zwaarste strandrace ter wereld is. Dit geloof ik nu wel. Ik denk dat wanneer ik de bank voel thuis, ik er niet meer vanaf kom.'