166 arrestaties bij AFA-demonstratie in Den Haag

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond 166 demonstranten aangehouden op het Kerkplein in Den Haag. Daar werd door de linkse beweging Anti Fascistische Aktie (AFA) een protest gehouden tegen politiegeweld en onderdrukking vanuit de overheid.
De ongeveer 200 demonstranten verzamelden zich op het Kerkplein en zouden na wat toespraken een mars houden richting Spuiplein. Met de organisatie was afgesproken dat de demonstranten geen gezichtsbedekking zouden dragen, aldus de politie. Toch verborg een aantal aanwezigen het gezicht achter sjaals, capuchons en zonnebrillen. Die wilden ze ondanks meerdere verzoeken van de politie niet afdoen. Daarop besloot burgemeester Jozias van Aartsen de
.
De demonstranten werd verzocht weg te gaan, maar een groep van 166 aanwezigen bleef. Zij zijn ingesloten door de mobiele eenheid en allemaal aangehouden. Daarbij vielen rake klappen. Op de grond tussen de demonstranten werden illegaal vuurwerk, verfbommen, stokken en een klauwhamer gevonden. De groep is met bussen naar het hoofdbureau afgevoerd.