Ontwerp Beatles-monument Hillegom onthuld

Kunstenaar Nicolas Dings (links) onthulde zaterdag zijn ontwerp.
Kunstenaar Nicolas Dings (links) onthulde zaterdag zijn ontwerp. © Omroep West
HILLEGOM - Het ontwerp voor het Beatles-monument in Hillegom is bekend. Kunstenaar Nicolas Dings wist de meeste indruk te maken op de juryleden. Als er genoeg geld beschikbaar komt, wordt zijn schaalmodel in het groot nagemaakt.
Het monument moet de gedachte levend houden aan een het legendarische bezoek van The Beatles aan Hillegom in 1964. De Britse band trad toen op in het inmiddels verdwenen zalencentrum Treslong. Het was het eerste optreden van The Beatles in Nederland.
Stichting Beatles Treslong Monument Hillegom schreef een prijsvraag uit voor een monument waarop 20 kunstenaars reageerden. De Amsterdamse kunstenaar Nicolas Dings kwam als winnaar uit de bus. Maar het is nog niet zeker of zijn ontwerp ook echt in Hillegom te zien zal zijn. Er is ongeveer 30.000 euro nodig om het monument te realiseren. De stichting is hard op zoek sponsoren.

53 jaar geleden

Voorzitter van de stichting Johan van Buren hoopt het bedrag snel bij elkaar te hebben, zodat het monument op  5 juni onthuld kan worden. Dan is het exact 53 jaar geleden dat The Beatles optraden in Hillegom.