Raadslid dient klacht in na racistisch filmpje over Sylvana Simons

DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij gaat maandag een klacht indienen bij Bureau Discriminatiezaken. Aanleiding is een filmpje rondom het 'carnavalslied' 'Oh Sylvana'. In het filmpje, waarin DENK-politica Sylvana Simons te zien is, wordt verwezen naar een lynchpartij.
Afgelopen week ontstond ophef rondom het lied 'Oh Sylvana' van de Brabantse zanger Rob van Daal. Veel mensen zagen de tekst als verwijzing naar Sylvana Simons, maar Van Daal heeft dat ontkend.

Toch verschenen er verschillende filmpjes rondom het nummer waarin Sylvana Simons te zien is. In een van de filmpjes wordt een verwijzing gemaakt naar een lynchpartij. Voor het Haagse raadslid Faïd zijn daarmee alle grenzen overschreden.

Afglijdende schaal'Het is een afglijdende schaal', zegt Faïd. 'Die man ontkent dat het over Sylvana gaat. Maar het liedje maakt wel dat het filmpje wordt gemaakt. En dit roept gewoon op tot geweld.'

Faïd gaat maandagochtend met enkele anderen naar Bureau Discriminatiezaken. Eerder plaatste ze al een bericht op Facebook waarin ze mensen oproept hetzelfde te doen.
Meer over dit onderwerp:
FATIMA FAïD SYLVANA SIMONS LYNCHPARTIJ
Deel dit artikel: