West Wekker: Ernstig ongeluk op de A20 en klacht na racistisch filmpje over Sylvana Simons

© Regio15
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is weer maandag, dus zet gerust nog een bakkie voor jezelf. Wij hebben alvast het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Zo gaat een Haags gemeenteraadslid een klacht indienen bij Bureau Discriminatie zaken en had een automobilist zondag een engeltje op de schouder. Dit is de West Wekker!
1.

Een heftig ongeluk zondagavond op de A20 bij Maasland. Twee auto's botsten daar rond 22.30 uur op elkaar. Meerdere personen raakten gewond. Zij werden volgens omstanders zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon die betrokken was bij het ongeluk, sloeg op de vlucht.


2.

Het Haagse gemeenteraadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij gaat maandag een klacht indienen bij Bureau Discriminatiezaken. Aanleiding is een filmpje rondom het 'carnavalslied' 'Oh Sylvana'. In het filmpje, waarin DENK-politica Sylvana Simons te zien is, wordt verwezen naar een lynchpartij.
3. Verkeersportaal waait om en komt op auto terecht in Zoetermeer
Op de Oostweg in Zoetermeer is zondagmiddag een verkeersportaal afgebroken en op een rijdende auto terecht gekomen. De automobilist raakte niet gewond, maar de schade bij zowel de auto als het verkeersportaal is enorm. Dat meldt nieuwswebsite Regio15.
4. Partij voor de Dieren wil meer 'tiny houses' in Pijnacker
Er moet meer ruimte worden geboden om zogeheten tiny houses te bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dat wil de lokale fractie van de Partij voor de Dieren. Die wil dat er in de gemeente gebieden worden aangewezen waar mensen zelf zo'n tiny house kunnen neerzetten.
5. Brandweer noteert honderden meldingen stormschade
De brandweer van Haaglanden en Hollands Midden heeft zondag vandaf 12.00 uur in de middag 500 tot 600 meldingen over stormschade ontvangen. Zondag bereikte de eerste herftsstorm van het jaar onze kust.
Weer
Een zuidelijke stroming voert vandaag vochtige en zachte lucht aan. Het is daarbij bewolkt met af en toe wat regen of motregen. Later vandaag volgt er meer regen. De zuid-zuidoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en de temperatuur die nu al 10-11° is, wordt 12 of 13°. Vanavond regent het en is er een klap onweer mogelijk. Daarna wordt het droog, maar blijft het nog wel bewolkt.