Gezocht: Vrijwilligers voor Samen voor de Voedselbank

Inzamelpunt met vrijwilliger
Inzamelpunt met vrijwilliger © Omroep West
REGIO - 'Het is erg dat de Voedselbank nodig is, maar ik help ook voor mijn eigen plezier.' Anja is dit jaar al voor de derde achtereenvolgende keer vrijwilliger bij de Samen voor de Voedselbank-actie van Omroep West. Van 9 tot en met 16 december zet Omroep West zich weer in om iedereen uit onze regio die bij de Voedselbank loopt een mooi gevuld kerstpakket te geven. Zonder de hulp van vrijwilligers lukt dit niet.
De enthousiaste Anja geniet van elke moment. 'Ik hou er in mijn planning echt rekening mee dat ik weer wil helpen met de Voedselbankactie. Het is zo leuk om te doen. Het is hard werken, je bent de hele dag bezig, maar je ontmoet zulke leuke mensen. Ik hou er echt een goed gevoel aan over.'
'Mensen spraken me soms aan', vertelt een andere vrijwilliger die afgelopen jaar bij supermarkt Hoogvliet stond. 'Ze vertelden me dat ze zelf bij de Voedselbank liepen en niets konden doneren. Toch wilden ze me laten weten hoe blij en dankbaar ze zijn waren met de inzameling. Dat zijn de verhalen die indruk maken. Ik heb een paar keer met mensen staan huilen.' Een derde vrijwilliger vult aan 'Je komt mensen tegen die je anders nooit ontmoet, die hebben allemaal hun eigen verhaal. De één is wat kattig, de ander zegt 'Je mag al mijn boodschappen hebben'

Waarom doet Omroep West mee aan 'Samen voor de Voedselbank'?

Omdat we een regionale omroep zijn, van en voor de mensen in Zuid-Holland. En die mensen hebben soms honger. En wij hebben de middelen en de mensen om iedereen te bereiken en hen te vragen of ze willen helpen. Geen ver-van-mijn-bed actie, maar hier. We willen dit jaar 4500 pakketten inzamelen voor de Voedselbank.
Wat kan jij nog meer doen doen?
- Geef! Dat als eerste. We hebben een boodschappenlijst met producten die nodig zijn.
- Je kunt je aanmelden als inleverpunt om zo op je eigen manier zoveel mogelijk houdbare producten te gaan inzamelen.
- Verzin zelf een leuke actie waarmee je zoveel mogelijk producten inzamelt. Op TV West en Radio West volgen we alle leuke initiatieven tijdens de actie.
- Of kun je ons misschien op een andere manier helpen die hierboven niet genoemd staat?
Mail naar voedselbank@omroepwest.nl
Samenvatting Voedselbankactie 2015