Beelden in Team West leiden naar verdachte van bekrassen auto's op Scheveningen

Een bekraste auto.
Een bekraste auto. © Politie
DEN HAAG - Een 18-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden omdat hij afgelopen zomer een hele reeks auto's zou hebben bekrast op Scheveningen. De politie kwam hem op het spoor na het tonen van bewakingsbeelden in het opsporingsprogramma Team West.
De auto's werden vernield op zondag 24 juli in de Van Boetzelaerlaan en de omgeving. Tientallen bewoners ontdekten die ochtend krassen op hun auto. Op beelden van een bewakingscamera in de straat was te zien dat drie mannen langs de geparkeerde wagens liepen. Eén van hen hield zijn hand tijdens het voorbijlopen tegen de auto's aan en maakte vermoedelijk de krassen.
Nadat de beelden in september bij Team West werden getoond, kreeg de politie tien tips over één van de verdachten. Dit bleek een 18-jarige Zoetermeerder te zijn. Hij is door de politie verhoord. Naar de rol van de twee andere mannen op de beelden wordt nog onderzoek gedaan. Hun identiteit is inmiddels ook bekend.

Meer aangiftes

In eerste instantie was er sprake van 18 aangiftes van gedupeerde bewoners. Na de uitzending van Team West kreeg de politie nog meer meldingen, zodat het totaal aantal bekraste auto's nu op 29 staat.