West Wekker: Oude tijden herleven in Den Haag, maar Sint gaat met tijd mee

De Sint ontvangt jong en oud in zijn 'Huis van Sinterklaas'
De Sint ontvangt jong en oud in zijn 'Huis van Sinterklaas' © Omroep West
DEN HAAG - Hagenaars die van ouderwets nostalgische radio houden, kunnen hun hart ophalen. Piratenzender Hofstad Radio wordt volgende week twee dagen weer tot leven gewekt. Sinterklaas verblijdt kinderen tegenwoordig niet alleen met cadeautjes, maar ook met gedichtjes en filmpjes via Twitter en mails. Dat en meer lees je in de Westwekker van dinsdag 22 november.
1.

Een 18-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden omdat hij afgelopen zomer een hele reeks auto's zou hebben bekrast op Scheveningen. De politie kwam hem op het spoor na het tonen van bewakingsbeelden in het opsporingsprogramma Team West.

2. Interactieve Sint

Sint gaat met zijn tijd mee. Vanuit zijn werkkamer verstuurd de goedheiligman via onder meer Twitter en mails gedichtjes en filmpjes naar de kinderen in onder meer de gemeente Westland. Omroep West gaat de Sint bezoeken.
3. Organisatie afgelast Oktoberfest zegt klanten nog niet te kunnen compenseren
De organisatie van het Oktoberfest Niederlande zegt dat er nog 'onvoldoende financiële middelen' zijn om geld terug te geven aan mensen die een kaartje kochten voor het Oktoberfest in Den Haag. Dit blijkt uit een brief die de organisatie gisteren naar gedupeerden stuurde. Het Oktoberfest Niederlande zou eind oktober op het Malieveld plaatsvinden, maar werd op het laatste moment door de gemeente afgeblazen omdat het veiligsheidsplan niet aan de eisen voldeed.
4. Chocoladefabriek in Leiden viert haar 25-jarig bestaan
De chocoladefabriek van De Zijl Bedrijven in Leiden bestaat 25 jaar. Dat is reden voor een feestje, want de fabriek is één van de weinig sociale werkplaatsen in Nederland die echt goede zaken doet. Dit is opmerkelijk, omdat het voor veel gemeenten moeilijk is om voor dit soort gesubsidieerd werk uit de kosten te geraken.
5. Oude tijden herleven in Den Haag: piraat Hofstad Radio keert terug
Hagenaars die van ouderwets nostalgische radio houden, kunnen hun hart ophalen. De ter ziele gegane piratenzender Hofstad Radio wordt dinsdag 29 en woensdag 30 november voor twee dagen tot leven gewekt. Dat is exact 36 jaar na de eerste uitzending van het Haagse station.
Weer
Er zijn perioden met zon en het wordt zo'n elf graden.
Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor de volgende zaken:
• Auto's die in brand werden gestoken bij woningcorporatie Rijswijk Wonen. Er is beeld van de verdachte.
• Een fietsdiefstal in Den Haag. De fiets wordt in een bestelbus geladen. Dit is te zien op beeld.
• Een diefstal bij een Haagse slijterij en een tabakswinkel door dezelfde verdachte.
• Een overval op een snackbar aan het Vijf Meiplein in Leiden. De verdachte is duidelijk in beeld.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.